Start/Hачало/Home
Impressum
Nationalhymne
 Bulgarienurlaube
Gästebuch
Von anderen Autoren
DBG Leipzig e.V.
Bulgaren in Leipzig
Sehenswürdigeiten in BG
Links
Български
Национален химн
Моите почивки
Защо България?
2001
2003
2004
Екскурзии 2004
 2005 № 1
2005 № 2
Екскурзии 2005
2006 № 1
Екскурзия 2006 № 1
2006 № 2
Екскурзии 2006 № 2 + 3
2007
Екскурзии 2007
Хотел Сън палас
2008
2008 № 2
Ексукрзии 2008
Екскурзии 2008 № 2
2009
Ексукрзии 2009
Хотел Сън палас 2009
 2009 № 2
Екскурсии 2009 № 2
2010
2010 № 2
Хотелът Орел
Ексукрзии 2010
Ноември 2010
2011 № 1
Екскурзовод
Излети
Хотелите
2011 № 2
Екскурзии 2011– 2
„Сън Палас“ 2011-2
2012
Божидар
Срещи
Излети
Хотел Сън Палас
Празник в Тънково
2013
Излети
Забележителности
Българи в Лайпциг
Книга за гости
English
National anthem
My holidays in Bulgaria
Sights
Visitors' book
Русский
Гостевая книга
Мои поездки
Test
 
Този хотел е наистина от класа, бяхме много доволни. Само закуската е като почти навсякъде в Слънчев бряг: действително има достатъчно голям избор, но всичко е някак безвкусно и леко подправено, а хрупкавите хлебчета са нещо непознато. За вечерята не мога да дам оценка, защото ние бяхме резервирали само закуска.

Но сега към положителните страни: Обитавахме тракт четири звезди и всеки имаше много приятна стая с голяма баня. Особено ни впечатли огромният душ. Той беше много дълъг и толкова широк, че завесата не залепваше за тялото. Имаше и сушоар. В самата стая имаше голямо огледало, климатик, телевизор, хладилник и много шкафове, два стола, табуретка и маса, както и балкон. Смяната на кърпите ставаше всеки ден, почистването беше на ред.

Рецепцията и фоайето бяха обширни и приятно уредени.На рецепцията най-малко една от служителките знаеше немски. Управителят също. Извънредно желание (събуждане в 4,30ч.) беше изпълнено акуратно. На снимката виждате чистачка. Във фоайето постоянно имаше 2 чистачки в действие. Не можахме да схванем обаче тяхната система. Едната бършеше, а другата след нея. Но функционираше, постоянно беше чисто.


А сега изгледът навън:Шефът на хотела (отпред), шефът на ресторанта (в средата) и главният готвачНа рецепцията:


Не забравили принципа, че парите принадлежат на икономиката,  естествено ползвахме и бара на басейна. (***)  Симпатичните млади дами тук обаче имаха много ограничени познания по чужди езици. Естествено поръчките ни на немски език бяха разбрани. И тук един малък съвет: поръчвайте ясно и отчетливо и без излишни забележки. Защото момичетата искат да знаят само какво желаете, а не и защо.

(***) Това е игра на думи по немски: "Wirtschaft" може да се казва  "икономика" или "кръчма".


Това е Цеци, тя е винаги готова за шега.Тук тъкмо докторът на хотела си отдъхва на бара.Тази млада дама се нарича Дани. Тази кратка форма в България е много разпространена.А тук виждате "капитан - барманът" Ани.


Цените на бара бяха наистина изгодни. 0,3л. българска наливна бира струваше 1,50 лева, един коктейл "Секс на плажа" – 6 лева. Когато веднъж поръчах "Първо Секс на плажа и после Секс на плажа, барманката ме заплаши с пръст... Значи и Дани имаше чувство за хумор и българският ми беше разбираем.Тук ме виждате с Веси, една млада българка. Тя е в 11 клас на немската езикова гимназия в Бургас и вече говори много добре немски. В свободното си време печели пари като работи на бара на басейна и в ресторанта на хотела. Нейната голяма мечта е да прекара една нейна отпуска в Германия.


Веси с Анжело и Валентин


Това сме аз и Хорст с Елена в ресторанта на хотела. Тук човек може да похапне добре от менюто.Направиха ни бъркани яйца и палачинкиПрез 2007 бяха направени две съществени промени. За паушални туристи от Великобритания и за специализиралите се в изпращането на младежи от Германия туристически бюра имаше оферта за All Inclusive. Това значи, че барът в столовата е на разположение само на тези гости. А пък барът в басейна можеше да се ползва от плащащите в брой. Проблематично бе едновременното настаняване на "парти-туристи" и семейства. Управата на хотела трябва да помисли по този въпрос в бъдеще.
От 2007 се предлага анимация за деца и възрастни. Дарт, гимнастика и мини дискотека за малките и коктейл-игри, избор на мис и мистър, кабаре и бинго за възрастните.Децата много обичат Ваня:
 
Top