Start/Hачало/Home
Impressum
Nationalhymne
 Bulgarienurlaube
Gästebuch
Von anderen Autoren
DBG Leipzig e.V.
Bulgaren in Leipzig
Sehenswürdigeiten in BG
Links
Български
Национален химн
Моите почивки
Защо България?
2001
2003
2004
Екскурзии 2004
 2005 № 1
2005 № 2
Екскурзии 2005
2006 № 1
Екскурзия 2006 № 1
2006 № 2
Екскурзии 2006 № 2 + 3
2007
Екскурзии 2007
Хотел Сън палас
2008
2008 № 2
Ексукрзии 2008
Екскурзии 2008 № 2
2009
Ексукрзии 2009
Хотел Сън палас 2009
 2009 № 2
Екскурсии 2009 № 2
2010
2010 № 2
Хотелът Орел
Ексукрзии 2010
Ноември 2010
2011 № 1
Екскурзовод
Излети
Хотелите
2011 № 2
Екскурзии 2011– 2
„Сън Палас“ 2011-2
2012
Божидар
Срещи
Излети
Хотел Сън Палас
Празник в Тънково
2013
Излети
Забележителности
Българи в Лайпциг
Книга за гости
English
National anthem
My holidays in Bulgaria
Sights
Visitors' book
Русский
Гостевая книга
Мои поездки
Test
 


И през септември почивката ми на Слънчев бряг в България беше страхотна: направих интересни екскурзии във вътрешността на страната, проведох приятни срещи със стари познати и завързах нови познанства. Всичко това, разбира се, придружено обилно от твърди и течни български хранителни продукти.

Спях в хотел „Орел” – семпъл, но чист, разположен директно на крайбрежната алея. Бях очарован от лоби-бара и бара на басейна, където прекарах много време.

Разказът ми включва три части:

Срещи със стари и нови познати (чети по-надолу)

Описание на хотел „Орел” (персонал,  външно и вътрешно оборудване) директен линк

Екскурзии във вътрешността на страната  директен линкТъй като бях резервирал само нощувка със закуска, трябваше да се храня навън. Най-често посещавах ресторант "Eagle". Той е разположен директно до хотел „Орел”, храната е добра, а цените – изгодни. Впрочем "еagle" на български се казва  „орел”.


Музика на живо в „Eagle”
Естествено, не минава почивка без да се видя със Снежа и нейния приятел Христо. Тук сме заедно с техния приятел Красимир, в „Eagle”.Отпред вляво: Красимир


Впрочем, със Снежа и Христо направих и страхотен излет из планината Странджа. Повече за него можете да прочетете в частта, в която разказвам за моите екскурзии.


С тези три млади дами, с които се запознах преди няколко години в Индианския бар на Billys бистро, за съжаление успяхме да се видим само веднъж.Отляво надясно: Вени, Дида и Кремена


Крис, с когото се запознах в хотел „Diamond”, ме посети в „Орел” с неговата приятелка. За съжаление нямам снимка от нашата среща. В пасажа на „Mercury” пък срещнах Тошко. Жалко, че не успяхме да се видим още веднъж.


През тазгодишната ми юнска почивка пребивавах в хотел „Сън Палас”. Там се запознах с много приятни келнери и келнерки (виж и тук). Сега, през септември, посетих хотела на два пъти и видях отново почти всички тамошни познати. Голяма радост и за двете страни! С Тони и Пени се срещнах и извън хотела.


С Тони се уговорихме да се видим в „Diamond”. Тя дойде с нейната колежка Петя и уютно си бъбрихме около час и половина. Накрая се разбрахме да се видим и следващата година, а дотогава ще останем във връзка.Тони (вдясно) с Петя

Пени живее в село Танково. То е на около осем километра от Слънчев бряг и до него лесно се стига с автобус. Ето защо, за разлика от много нейни колеги, тя може всяка вечер да се прибира вкъщи. Аз също имах случай да я посетя там и да се запозная с нейния приятел Иван, с родителите й Ани и Николай и с брат й Коко. Освен това бях на гости и в дома на нейния приятел, където пък се запознах с неговите родители, сестра му, с един негов чичо и с още един техен роднина.

Прекарах две чудесни вечери, през които семействата ме нагостиха с типично български ястия и напитки. Горд и благодарен съм за това, че можах да посетя семействата на Пени и нейния приятел Иван в домовете им. За мен това преживяване е незабравимо. Да не забравяме, че в началото познавах само Пени, за останалите бях един напълно непознат чужденец. Гостоприемството им беше поразително!

Два пъти бях с Пени и Иван в ресторант „Юнона” в Танково. Единия - с техен приятел, а другия – с нейното семейство. Този ресторант заслужава да бъде посетен. Той е сравнително нов, храната е добра, а цените - изгодни. Тоалетните са „европейски” и чисти. Това вероятно се дължи на факта, че в Танково живеят много британци и има нужда от такъв расторант.

Със семейството на Пени в „Юнона”:Вляво сме Пени и аз, вдясно – нейните родителиВдясно на снимката - приятелят на Пени Иван

С брата на Пени Коко


При семейството на Иван:


Отляво надясно: майката на Иван, Иван, аз, бащата на Иван, чичото, зет им


Фотографира ни хубавата сестра на Иван, поради което за съжаление нямам нейна снимка. Затова пък можех да прегърна Пени, под взора на цялото семейство :)))
С приятеля на Пени и Иван – Христо, в „Юнона”:

Христо, Пени и аз

 
Top