Start/Hачало/Home
Impressum
Nationalhymne
 Bulgarienurlaube
Gästebuch
Von anderen Autoren
DBG Leipzig e.V.
Bulgaren in Leipzig
Sehenswürdigeiten in BG
Links
Български
Национален химн
Моите почивки
Защо България?
2001
2003
2004
Екскурзии 2004
 2005 № 1
2005 № 2
Екскурзии 2005
2006 № 1
Екскурзия 2006 № 1
2006 № 2
Екскурзии 2006 № 2 + 3
2007
Екскурзии 2007
Хотел Сън палас
2008
2008 № 2
Ексукрзии 2008
Екскурзии 2008 № 2
2009
Ексукрзии 2009
Хотел Сън палас 2009
 2009 № 2
Екскурсии 2009 № 2
2010
2010 № 2
Хотелът Орел
Ексукрзии 2010
Ноември 2010
2011 № 1
Екскурзовод
Излети
Хотелите
2011 № 2
Екскурзии 2011– 2
„Сън Палас“ 2011-2
2012
Божидар
Срещи
Излети
Хотел Сън Палас
Празник в Тънково
2013
Излети
Забележителности
Българи в Лайпциг
Книга за гости
English
National anthem
My holidays in Bulgaria
Sights
Visitors' book
Русский
Гостевая книга
Мои поездки
Test
 


От 1.6 до 22.6.2006  аз и моят приятел Хорст почивахме в Слънчев бряг в хотел "Sun Palace". Този път моят разказ е в 2 части. Първо ще разкажа за пристигането ни и отпътуването, хотела, персонала, Снежа и откритата бирария на хотел Меркурий. Естествено тук ще видите и много нови снимки. В един обособен линк ще разкажа за нашата екскурзия. Ако искате да отидете директно там, кликнете тук: Екскурзия 2006Знаете ли този виц? След извършена проверка финансовият служител запитва един кръчмар: "Вие не лъжете, не криете данъци, винаги плащате навреме и никога не сте искали отсрочка. Каква игра си играете с нас?"

Подобно протече и при нас. Ние получихме хотела, който бяхме резервирали (сега е 3:3) , полетът не беше отложен и както при пристигането, така и при отпътуването всичко беше като по вода, нямахме почти никакво чакане.Този хотел е наистина от класа, бяхме много доволни. Само закуската е като почти навсякъде в Слънчев бряг: действително има достатъчно голям избор, но всичко е някак безвкусно и леко подправено, а хрупкавите хлебчета са нещо непознато. За вечерята не мога да дам оценка, защото ние бяхме резервирали само закуска.

Но сега към положителните страни: Обитавахме тракт четири звезди и всеки имаше много приятна стая с голяма баня. Особено ни впечатли огромният душ. Той беше много дълъг и толкова широк, че завесата не залепваше за тялото. Имаше и сушоар. В самата стая имаше голямо огледало, климатик, телевизор, хладилник и много шкафове, два стола, табуретка и маса, както и балкон. Смяната на кърпите ставаше всеки ден, почистването беше на ред.

Рецепцията и фоайето бяха обширни и приятно уредени.На рецепцията най-малко една от служителките знаеше немски. Управителят също. Извънредно желание (събуждане в 4,30ч.) беше изпълнено акуратно. На снимката виждате чистачка. Във фоайето постоянно имаше 2 чистачки в действие. Не можахме да схванем обаче тяхната система. Едната бършеше, а другата след нея. Но функционираше, постоянно беше чисто.

А сега изгледът навън:


Не забравили принципа, че парите принадлежат на икономиката,  естествено ползвахме и бара на басейна. (***)  Симпатичните млади дами тук обаче имаха много ограничени познания по чужди езици. Естествено поръчките ни на немски език бяха разбрани. И тук един малък съвет: поръчвайте ясно и отчетливо и без излишни забележки. Защото момичетата искат да знаят само какво желаете, а не и защо.

(***) Това е игра на думи по немски: "Wirtschaft" може да се казва  "икономика" или "кръчма".


Това е Цеци, тя е винаги готова за шега.


Тук тъкмо докторът на хотела си отдъхва на бара.


Тази млада дама се нарича Дани. Тази кратка форма в България е много разпространена.


А тук виждате "капитан - барманът" Ани.

Цените на бара бяха наистина изгодни. 0,3л. българска наливна бира струваше 1,50 лева, един коктейл "Секс на плажа" – 6 лева. Когато веднъж поръчах "Първо Секс на плажа и после Секс на плажа, барманката ме заплаши с пръст... Значи и Дани имаше чувство за хумор и българският ми беше разбираем.


Тук ме виждате с Веси, една млада българка. Тя е в 11 клас на немската езикова гимназия в Бургас и вече говори много добре немски. В свободното си време печели пари като работи на бара на басейна и в ресторанта на хотела. Нейната голяма мечта е да прекара една нейна отпуска в Германия.


Веси с Анжело и Валентин


Това сме аз и Хорст с Елена в ресторанта на хотела. Тук човек може да похапне добре от менюто.Със Снежа се запознахме през 2004 в бирария "Меркурий". И през двете ни почивки 2005 наистина се сприятелихме с нея. През декември тя беше за няколко дни в Германия и ме посети в Делич. От време на време поддържаме контакт чрез смс. Така аз знаех, че тази година тя не работи вече в прочутата бирария, а в един ресторант в Бургас.

Естествено ние я посетихме в Бургас. Бяхме там два пъти. Първият път в пoчивния ден на Снежа. Тогава тя ни показа града и Морската градина.


Със Снежа на пешеходната алея


Снежа и приятелият й Христо

При втория ни престой в Бургас посетихме Снежа и на работното й място в ресторант "Роял". Той се намира в близост до пешеходната алея и го препоръчвам горещо.


Естествено и тази година прекарахме голяма част от времето ни в бирарията. В края на краищата няхме избрали хотел "Sun Palace" преди всичко заради това, че е директно до "Меркурий". Нея естествено не можем да я резервираме в Германия.

Щефан от форума за почивки на Фоси беше разказал, че в "нашата" бирария се строи. Аз бях напрегнат и леко обезпокоен какво ще излезне от това. А всъщност съвсем нищо. През първата седмица за съжаление беше затворено. Но след това отовори и ние срещнахме отново някои познати. Вече познавахме бармана Toшко и Марио и Золтан от кухнята, И естествено собственика и семейството му.

Всъщност това беше ново:


Тази сграда трябва да бъде готова през следващата година. Горе ще бъде обзаведено жилище, долу ще се намира барът и кухнята. Дървената сграда ще бъде разрушена.


Тошко и „неговият“ нов персонал


Защо пък персонал на Тошко?
кухненският персонал

ТошкоТошко с Юлиана и ДаниТошко с МираОтляво надясно: Мира, Дани и Юлиана
Не, не сте на грешното място. Макар че от 2005 година Мини не работи в бирарията, ние неочаквано я срещнахме там отново. Взаимната радост беше огромна. Сега Мини работи като дистрибутор.

Така, това беше разказът за моята почивка 2006. Надявам се, че ви е харесал. Ще съм благодарен за предложения и коментари в моята книга за гости. Но почакайте! Най-доброто предстои. А всъщност обрисуването на нашата прекрасна екскурзия. Ще го намерите тук:

Екскурзия 2006


Die Übersetzung ins Bulgarische erfolgte durch/Преводът е от: http://www.novatranslingua.de

 
Top