Start/Hачало/Home
Impressum
Nationalhymne
 Bulgarienurlaube
Gästebuch
Von anderen Autoren
DBG Leipzig e.V.
Bulgaren in Leipzig
Sehenswürdigeiten in BG
Links
Български
Национален химн
Моите почивки
Защо България?
2001
2003
2004
Екскурзии 2004
 2005 № 1
2005 № 2
Екскурзии 2005
2006 № 1
Екскурзия 2006 № 1
2006 № 2
Екскурзии 2006 № 2 + 3
2007
Екскурзии 2007
Хотел Сън палас
2008
2008 № 2
Ексукрзии 2008
Екскурзии 2008 № 2
2009
Ексукрзии 2009
Хотел Сън палас 2009
 2009 № 2
Екскурсии 2009 № 2
2010
2010 № 2
Хотелът Орел
Ексукрзии 2010
Ноември 2010
2011 № 1
Екскурзовод
Излети
Хотелите
2011 № 2
Екскурзии 2011– 2
„Сън Палас“ 2011-2
2012
Божидар
Срещи
Излети
Хотел Сън Палас
Празник в Тънково
2013
Излети
Забележителности
Българи в Лайпциг
Книга за гости
English
National anthem
My holidays in Bulgaria
Sights
Visitors' book
Русский
Гостевая книга
Мои поездки
Test
 


Както загатнах през почивката си направихме и сериози неща. От трите екскурзии най-хубавата беше София - Рилски манастир. Който не е посетил до сегаРилски манастир, трябва обезателно да го види. По мое мнение това е "абсолютно задължение".


Ние не пътувахме с ТУИ, а с местна агенция. Адреса и получих от моята учителка по български. Който желае, с удоволствие мога да му го дам. Освен нас пътуваха само руснаци. Екскурзоводът Димо водеше беседа на руски и немски език.

Първо пътувахме по протежение на Ст. прланина до сливен и после през Стара загора до Пловдив. Там посетихме старият град с амфитеатъра от римско време. Обядът също беше в Пловдив. След това продължихме до София. Там разгледохме катедралата Александър невски. Тя е построена в чест на падналите в руско-турската война войници.В следствие на тази война България е била освободена от почти 500-годишното турско робство. След това имахме свободно време.
Беше ужасно горещо и за това си прекарахме времето в една бирария. Екскурзията предължи към Боровец, където пренощувахме. В самия Боровец е много пусто през лятото, само няколко планинари почуват там. На следващата сутрин поехме в посока Рилския манастир.

Първо посетихме един женски манастир в Самоков. Вашното беше, че българският национален герой Васил левски е пребивавал там. Той е организирвал българската съпротива няколко години преди избухването на руско-търската война, но е бил обесен от турците през 1873 година. И най-накрая тръгнахме за Рила. Нямам много какво да кажа за рилския манастир, трябва просто да се види. Аз не бях вждал такова величествено нещо. Той е великоленен! Забележително беше и още нещо: Другите пътници бяха руснаци. Мислех си, че след 70 години комунизъм, а теизмет се е утвъдил, но съм се лъгал. Рочти всички руснаци, между тях и много млади хора, се прекръстиха многократно преди да влязат в манастьира. Това беше много врегатляващо. След това тръгнахме за Сл. бряг.
Екскурзоводът ДимоПътът до старият град на ПловдивПловдив


Kатедралата Александър невски


Рилския манастир

Нея я записнахме в ТУИ. Посещава се първо един природен резерват и се наблюдават различни птици. После продължава до река Ропотамо, където има разходка с лолка до устието. След това се ходи в Созопол и се прави пешеходна разходка и се обядва. Обяддът между другото се заплаща от всеки допълнително. После се пътува обратно в Бургас, там има свободно време и най-накрая е връщането в Сл. бряг.

Един съвет: В Бургас на пощад Кирил и Методий посетихме един ресторант. Там всичко беше още по-евтино в сравнение със Сл. бряг. Другия път ще ядем там, а не в Созопол.
Нея си я организирахме на частни начала. Повече нищо няма да кажа. Кой знае, кой чете това. Пътувахме с микробус през гр. Варна, Златина пясъци и Албена до нос Калиакра. Ние останахме дълго в тази крепост, заобиколена от морето. Мога само да кажа, че си струваше. Продъкжихме към Балчик. Там посетихме ботаническата градина и двореца на румънската царица.
На нас ни хареса.

 
Top